Свалявщину відвідав голова Закарпатської ОДА

16 Жовтня 2020, 21:00
4377

Голова Закарпатської ОДА Олексій Петров приїхав на Свалявщину, аби дослідити одну з важливих проблем краю – постачання чистої та якісної води у селі Неліпино та місті Свалява. Разом із активними мешканцями краю очільник держадміністрації відвідав водозабір у селі Сасівка, який уже багато років знаходиться у критичному стані. Роботи по добудові та запуску водозабору розпочалися ще 30 років тому, проте до сьогоднішнього дня на місці потенційної споруди – лише хащі та руїни.

Як розповів присутній на зустрічі кандидат у депутати Свалявської міської ради Андрій Гуледза, під час зустрічей з мешканцями краю питання чистої води підіймається постійно, бо це є проблемою номер один на сьогодні.


1

Директор ТОВ «Крок Вуд» та кандидат на посаду голови Свалявської міської ради Юрій Грига відзначив, що вирішення проблеми водозабору в Сасівці дуже важливе для трьох громад: Свалявської, Полянської та Неліпинської:

«Коли ми розробляли Стратегію розвитку Свалявщини, то питання якісного водозабезпечення мешканців винесли окремим пунктом. Вода – це основа здоров’я і вона повинна бути чистою і приносити корить організму, а не руйнувати його. Тимчасовий водозабір, зведений на час будівництва цього проекту, де ми знаходимось, вже давно віджив своє. Я вважаю, що нам потрібно нарешті поставити хрестик на старому проекті й розробити та звести абсолютно нову водозабірну споруду», – переконаний Юрій Грига.    

Думку свого колеги підтримує і директор ТОВ «Аква-Поляна», кандидат у депутати  Закарпатської обласної ради Володимир Суботовський. Підприємець, який фактично все життя займається водою, каже, що зациклюватися на старих планах не варто:

«Нам потрібно зробити нові розрахунки, залучити нові технології, які зараз можуть бути навіть економнішими, але якіснішими, розробити чіткий графік робіт і, нарешті, забезпечити чистою і якісною водою всіх мешканців наших громад. При правильному налагодженні процесів це можна зробити швидко і якісно. У нас же ж є вода, яку ми постачаємо по всій Україні. То як може бути, щоб наші краяни при цьому мали такі проблеми? Це нонсенс! І це потрібно виправляти», – стверджує Володимир Суботовський.

1

Олексій Петров зауважив, що проблема дійсно нагальна і потребує ретельної уваги. Очільник області наголосив, що її можна вирішити, скориставшись підтримкою Державного Фонду Регіонального розвитку та долучившись до цільової програми «Питна вода України». Ця програма спрямована на забезпечення питною водою в необхідних обсягах та відповідно до встановлених нормативів.

«Ви зараз маєте вирішити, чи вкладаєте кошти і оптимізовуєте старий проект, або ж готуєте новий і спільними зусиллями будемо долати цю проблему», – наголосив Олексій Петров та зауважив, що проект можна буде реалізувати значно швидше, якщо влада на місцях буде працювати в унісон з командою Президента України.

ФОТО: Сергій Фізер



2




1



Для довідки: Водозабір – це споруда для забирання води з річкиводоймища тощо з метою, подачі її для водопостачання населених пунктів, зрошення сільгоспугідь.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024