Кухня на Районі: свалявчанка впроваджує оригінальний кулінарний проєкт

15 Жовтня 2020, 16:00
900

Свалявчанка Мирослава Голонич розповіла про новий кулінарний проєкт, який планує впровадити у кондитерській «Mirella». Мирослава розповіла, що нещодавно отримала в дарунок від подруги оригінальну книгу – угорське видання рецептур 1938 року в оригіналі. Цей подарунок надихнув кондитеру, тож вона вирішила відродити деякі старі рецептури та організувати у закладі дні угорської випічки. Перекладати рецепти з угорської мови Мирославі допомагає її мама, Магдалина Голонич.

Окрім цього, у кондитерській вже можна скуштувати вироби за рецептами з майстер-класу Ігоря Заріцького «Сучасні солодощі Австро-Угорської імперії».

«У нашій родині були змішані кулінарні традиції. Кухня бабусі Магдалини була угорська, а бабусі Марії з В. Березного скоріше словацька. З дитинства пам'ятаю, що не було такої неділі, в яку б ми не пригощались домашньою випічкою.

Мені перейшли у спадок зошити з рецептами бабусі та мами які є для мене на вагу золота. Моя мама теж полюбляла випікати. І, звичайно, привила мені любов до цієї справи. В 12 років я завела власний зошит,а моєю першою випічкою були чомусь пряники. В 18 років вже випікала подругам шетемені на весілля і вирішила, що це справа мого життя. Але мрію довелось відкласти на декілька десятків років.

Нещодавно одна моя дуже хороша знайома, Наталія Горват, подарувала мені книгу, яка належала її бабусі. Взявши її в руки, я зрозуміла, яка це цінність. Це угорське видання рецептур 1938 року в оригіналі. Дякую своїй мамі, Магдалині Голонич, яка мене підтримала і допомагає у перекладі рецептів з угорської мови.

Напевно, гени та родинні коріння далися взнаки. В своїй кондитерській я хочу спробувати відродити деякі старі рецептури. Це мій новий проєкт, який присвячую своїй родині та предкам.

Кажуть, що все нове, це добре забуте старе, а сучасність базується на традиціях.Тому поряд з солодощами з цієї книги ми хочемо для порівняння запропонувати вам скуштувати випічку Австро-Угорщини на сучасний манер. Це вироби,приготовані по рецептурам з майстер-класу Ігоря Заріцького «Сучасні солодощі Австро-Угорської імперії».
Отже, завтра в нашому кафе "Mirella", з обіду, можна буде скуштувати:
з книги (ми намагались максимум слідувати рецептурам):
- торт "Арабелла",тістечко "Оронка" (так звуть мою тітку), торт "Франкфуртський", торт "Каштановий".
з сучасних тортів: торт "Кардинал", торт "Добош", торт "Моцарт".

Склад тортів подам завтра окремим постом.
Один раз в місяць ми плануємо робити дні угорської випічки. Як вам така ідея?», – йдеться у дописі Мирослави Голонич.


 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024