Довіряй, але перевіряй, або Чому ж депутати повстали проти Юрія Григи

27 Жовтня 2021, 14:25
Довіряй, але перевіряй, або Чому ж депутати повстали проти Юрія Григи 1785
Довіряй, але перевіряй, або Чому ж депутати повстали проти Юрія Григи

Пройшов рік діяльності нової влади, і у Сваляві назріли разючі зміни. На черговій сесії Свалявської міської ради депутати висловили недовіру міському голові. 

Під час обговорення порядку денного депутат Олександр Салій запропонував внести проект рішення «Про дострокове припинення повноважень міського голови». Звісно ж діючий очільник громади Юрій Грига категорично відмовився ставити на голосування цю пропозицію, що в принципі вже навіть не дивує, бо міський голова такий прийом виконує систематично. 

Коли ж депутати Яна Чумаченко та Андрій Гуледза навели аргументи щодо того, чому міський голова не має права одноосібно приймати важливі рішення, Юрій Грига пішов на виважений та високопоказовий крок – втік із зали, знову ж таки одноосібно оголосивши перерву та закривши сесію.

Дорога до вхідних дверей далася міському голові важко, адже окрім депутатів у сесійній залі були присутні і мешканці вулиці Свиди, в яких до Григи було чимало цікавих запитань. Наприклад, чому їхню вулицю вперто не хочуть ремонтувати попри численні заяви та вже готові тендера.

«Ще 6 серпня було прийнято рішення про ремонтні роботи, а до сьогоднішнього дня грошей на казначейському рахунку нема. І як ви оголосили тендер на іншу вулицю, якщо ми написали скоріше звернення, ніж вони. Від чого ви відштовхувались?», – звернувся один із мешканців вулиці до Юрія Григи.

Проте Юрій Грига заявив, що все буде. Але не зараз. Може, в листопаді. Но це не точно. 

А от проект рішення «Про дострокове припинення повноважень міського голови» міський голова назвав «політичним піаром» та «забаганкою», мовляв «не зловлений, не крадій»…

А тепер давайте трошки про політичний піар:

  • Чи не політичний піар – пообіцяти віддати свою зарплату на благодійність і тупо перекласти її з однієї кишені в іншу, закупивши у ВЛАСНОМУ магазині товари, запакувавши у ВЛАСНІ фірмові пакети та розвести людям, хоча точно таку ж акцію започаткував родин із підприємців Сваляви? При чому, наскільки нам відомо, навіть перелік адрес міський голова взяв той же, що і свалявський благодійник. А є ж речі важливіші. Наприклад, купити комусь ліки, покращити умови, оплатити якісь нагальні потреби. Але ж ні, тоді ніц не заробиться )))))
  • Чи не політичний піар – найняти людей та постворювати провокаційні спільноти і сторінки, на яких паплюжити репутацію колег і робити вигляд, що «я не я, і хата не моя»? При чому, якщо копнути глибоко, то і в самого міського голови секретиків же ж повний вагон )))
  • Чи не політичний піар – замилити людям очі, потикавши по Сваляві типу «ямковий ремонт», який, от згадаєте моє слово, навесні зійде разом зі снігом і калюжами, замість того, аби обґрунтовано визначити найбільш нагальні місця і потихеньку зробити якісний ремонт, який протримається на довгі роки. Хоча, це за умови, що гроші під час ремонту не роздерибанять, бо з огляду на певні події, за один тендер можна було б зробити дві вулиці, а не одну, якби в кишеню не клалося.
  • Чи не політичний піар – придумати уявний курорт, зробити гарні листівки та обіцяти золоті гори, не дослідивши ситуацію в цілому та не винесши її на обговорення громади?
  • Чи не політичний піар – чи не в кожному дописі розповідати, які депутати погані, не дають працювати, хоча робота міського голови полягає якраз у налагодженні співпраці з представниками громади? 
  • Чи не політичний піар – поставити на посаду керівника комуналу свого товариша і після того, як той запоров роботу, спокійно дивитись, як його друг «бойкотує» містян, тупо не збираючи сміття? І пояснення чарівне – керівник образився на депутатів, бо йому не дали гроші, і тому в нього за три дні зламались УСІ трактори, лопати, граблі… То чи не міський голова має першим викликати до себе керівника і вимагати від нього пояснень?

При цьому все, що насправді потрібно було міському голові, аби відбілити свою честь та гідність – це дати чітку відповідь на підстави, зазначені у заяві-вимозі, зареєстрованої депутатами. Мовляв, ви не праві, бо… і пройтись по усіх пунктах звинувачень, навівши аргументи, чому тут звинувачення недостовірні. 

Але… Так Юрій Грига не зробить, бо недовіру йому таки є за що висловлювати. А коли нема що сказати, то тоді кричать найголосніше…  

 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024